Naser – se mananca bine la arabescul de cartier
– atmosfera si design: 6/10
– meniu: 9/10
– servire: 10/10
– preturi: 10/10
Haladuind prin Bucuresti n-am putut sa nu observ cum aproape fiecare cartier are restaurantul lui arabesc. Naser este arabescul din zona Domenii si pe langa restaurant si terasa, cum intri in local ai parte si de un mic magazin de unde-ti poti lua carnea pentru gratar, dar si ceaiuri sau alte produse cu specific oriental.
Care-i atmosfera in restaurantul Naser si cum sta la capitolul design interior?
Naser este fix localul de cartier, plin cam tot timpul, asta mi-au confirmat si cativa clienti care stau in zona si am putut vedea pe propria-mi piele, cand neavand unde sa ma asez am stat la masa care dadea fix spre tejgheaua de la bucatarie. Pe cat de primitor este personalul, pe atat de odios este decorul. Restaurantul are doua incaperi functionale, in fiecare fiind inghesuite cate 4 mese. Primele lucruri care mi-au sarit in evidenta, dupa ce m-am asezat, au fost globurile, probabil de la Craciun uitate, atarnate de tavan, apoi accesoriile cu tematica orientala asezate langa obiecte de natura practica. Adica un raft cu ibrice, iar langa ele un odorizant de camera, doua sabii pe perete, iar intre ele troneaza aparatul de aer conditionat. Muzica nu venea de la un post arabesc, ci de la un televizor dat pe Kiss FM.
Cu toate ca decorul si muzica lasa de dorit, exista o atmosfera degajata si de voie buna in local si, dupa ce am mancat, am tras concluzia ca in mare parte se datoreaza preparatelor.
Ce mancam si ce bem bun in restaurantul Naser?
In meniul clasic cu aperitive si preparate arabesti ca supa de linte, babaganus, humus, fate, labne, kebe, falafel si diverse kebab-uri dai si de vreo cateva omlete si sandviciuri, asta in caz ca vrei sa iei si micul dejun la ei.
Noi am inceput cu un platou mic (15 lei) cu cele patru specialitati arabesti: humus, labne, babaganus si mutabal, platou delicios si indestulator pentru 2 persoane. Din partea casei a venit o farfurie cu muraturi dar si un ardei iute si o ceapa pe o foaie de salata. N-a lipsit salata Tabouleh (10 lei), care a fost zemoasa si cum trebuie. A venit randul preparatului la gratar si ca sa gust din toate carnurile am luat un mix grill adica un Musacal (29 lei) si am primit o frigaruie de vita, una de pui si una de oaie, plus cartofi prajiti (cam uleiosi), o lingura de salata de cruditati cu maioneza, ardei iute pe gratar si o mana de patrunjel. Kebele au venit insotite de un sos de iaurt pe o foaie de salata, iar gustul a fost perfect.
Dezamagirea vine la capitolul lipii, in sensul ca nu, nu sunt lipiile mari si aburinde pe care le gasesti de obicei in restaurantele arabesti, ci lipiile din comert cu care-ti faci shaorma acasa.
Am tras un ochi si la celelalte mese, mai ales ca era un aperitiv care se regasea pe mesele mai multor clienti – am inteles de la chelnerita ca era vorba de fate, o combinatie de naut cu muguri de pin, iaurt si lipie prajita.
La desert am testat cataiful, care, desi bun la gust, era cam tare si o minunatie de baclava insiropata si atat de frageda ca ti se topea in gura.
Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul Naser?
Preturile sunt decente si prietenoase, adica mici. Salatele sunt 10 lei, sandviciurile sunt 12 – 16 lei, omletele 8 – 15 lei, ciorbele 10 lei, preparatele la gratar din pui, vita si oaie incep de la 13 si ajung la 29 lei, iar deserturile sunt 5 – 8 lei. Sucurile sunt 3 – 5 lei, iar un pahar de airan este 3 lei.
Cum suntem serviti in restaurantul Naser ?
Chelneritele au o buna dispozitie molipsitoare si sunt toate numai un zambet. Comanda vine repede iar totul decurge fara probleme. O mica obiectie as avea, dar asta e si din cauza dimensiunii reduse a restaurantului. In timp ce mananci, daca ospatarilele nu au treaba sa serveasca clientii si ai ghinionul sa stai la masa din fata bucatariei, unde este cartierul lor general, acestea se uita fix la tine cand mananci.
Cand sa mergem la restaurantul Naser si pentru ce ocazii este potrivit?
Nu e genul de restaurant dupa care sa vii din Militari, dar daca te afli in cartier ai putea sa-i faci o vizita si sa incerci fate-ul sau sa-ti iei frigarui pentru acasa.
Unde gasim restaurantul Naser?
Restaurantul se afla in sectorul 1, in zona Domenii, pe strada Dumitru Zosima, la numarul 86. Cum mergi dinspre Victoriei spre Bucurestii Noi pe Ion Mihalache, se face o strada la stanga, iar localul se afla pe colt, n-ai cum sa nu-l vezi. Pentru rezervari sunati la 021.222.72.07 sau 0724.303.000.
Fotografiile au fost realizate de Mihaela Gheata in restaurantul Naser pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.
Acum vreo 2-3 luni am servit masa acolo; era vara si am stat pe mica terasa de la strada aidoma celor din Egipt, Maroc sau Tunisia; nu e un restauramt cu pretentii ci un loc unde mananci bine, proaspat si relativ ieftin si-ti vezi apoi de treaba; aperitivele sunt gustoase, carnea proaspata si gustoasa, desertul bun si el;
In concluzie – bucataria arabeasca, simpla si la obiect, fara fite; daca mai am treaba in zona va fi un loc bun de luat pranzul;
Am avut norocul sa stau la masa din fata bucatariei lor. Am tras cu ochiul si am vazut ca mancarea nemancata de clienti este pusa in farfuria urmatorilor clienti.
Chiar mie mi-au facut asta, nu-mi venea sa cred. O salata “tabule” de la o masa alaturata a fost reciclata cu inca o lingura de salata si pusa mie in fata!!!!
Nu mai calc in mizeria aia niciodata!!!!!
[…] Restaurant Naser – KoolRank: […]
Sincer nu în?eleg cum nu va placut salata tabule la restaurant naser eu sunt clienta fidela si pot spune ca nu exixsta dimineata fara tabule am recomandat si altor colege si au fost foarte multumite , avand in vedere ca lucrez in domeniul in care profesez imi permite sa amendez neregulile restaurantelor .