Home » Localuri, Restaurante

Restaurantul Terra e Fuoco – Gustul unui desfrau culinar italienesc

9 March 2014 scris de 2 comentarii

restaurant-terra-e-fuoco1KoolRank: 9/10

atmosfera & design interior: 9/10

meniu: 10/10

servire: 10/10

preturi: 9/10

Stradutele din Bucuresti au farmecul lor: vezi case in care te visezi traind, descoperi cate-un Morgen in ploaie sau dai de un restaurant care te ademeneste cu o terasa chic si inca de la intrare esti salutat prietenos. Asa a fost preludiu pentru restaurantul cu specific italian Terra e fuoco din zona Mihalache.

restaurant-terra-e-fuoco2Care-i atmosfera la restaurantul Terra e Fuoco si cum sta la capitolul design interior?

Localul te poate gazdui intr-una dintre cele doua incaperi, amandoua cu vedere la cel mai frumos cuptor de pizza pe care l-am vazut vreodata, o imensitate acoperita de mozaic in nuante de albastru. Pe fundal sonor italienesc, am fost ghidati la masa si de indata ce ne.am asezat am observat in detaliu accesoriile: tablouri cu mixuri de paste, ornamente in forma de gura de cuptor si in loc de lustre cateva becuri cu filamente atarnate de tavan. Nu prea mi-a placut lumina, as fi vrut sa stau intr-o camera cu ferestre sa am parte una naturala, dar familia cu copii care stateau in camera luminata ne-au spus sa nu stam langa ei ca sunt galagiosi. Clientii de duminica pareau de-ai casei, in afara de familia zgomotoasa, am urmarit conversatia usoara dintre un cuplu de italieni si proprietarii localului, doi italieni care au ales sa le arate bucurestenilor adevarata mancare din peninsula pizzei si a pastelor.

restaurant-terra-e-fuoco3Ce mancam si ce bem bun la restaurantul Terra e Fuoco?

Meniul scris in italiana abunda in antipasti, paste, pizza, salata si feluri principale cu mult peste. Am ales pizza bresaola (28 RON), un antreu cu scoici (25 RON) si paste (28 RON), pentru ca erau recomandarea zilei iar la desert am mers pe mana chelnerului, care ne-a recomandat cheesecake (18 RON).

restaurant-terra-e-fuoco5Inainte sa vina mancarea am primit din partea casei un mic aperitiv format dintr-un cuib de cous cous si un mic falafel, cam libanez pentru specificul restaurantului, dar atat de gustos ca nici nu a mai contat. Pizza cu speck, rucola, cascaval si mozarella a fost ingredibil de buna si fina. Dupa pizza am primit paine, desi nu cerusem, o paine facuta de ei, pufoasa si buna, dar care nu mergea cu nimic din ce comandaseram. Antreu din meniul zilei au fost niste scoici in sos de vin cu usturoi, cu gust foarte marin. Tot cu gust de mare au fost si pastele cu capere si peste, facute al dente.

restaurant-terra-e-fuoco7O adevarata incantare a fost cheesecake-ul cu fructe de padure, cu al sau blat perfect, o crema extra fina, de ma minunam la fiecare lingurita de desert. Dupa desert am primit din partea casei biscuiti facuti de ei, alte delicii crocante, care cu faina de migdale care cu chimen si zahar.

Nu am vazut limonada in meniu si totusi m-am riscat si m-am fript, caci am primit cea mai acra si neinspirate limonada, pe care zaharul a salvat-o doar un pic. In schimb cappuccino corretto a fost o minunatie cremoasa.

restaurant-terra-e-fuoco4Cash or credit? Cum sunt preturile la restaurantul Terra e Fuoco?

Cu cardul sau cash, vei plati preturi un pic peste medie la italienescul de pe Ion Neculce. Aperitivele sunt 16 – 30 RON, o supa e 14 – 21 RON, primele feluri se invart in jurul a 20 – 30 RON, preparatele cu carne incep de la 26 de RON si ajung la 60 RON, iar desertul este 18 RON.

Un cappuccino e 9 RON, o limonada 9 RON, un vin la pahar este 12 RON, iar o sticla incepe de la 50 RON, berea incepe de la 6 RON,

restaurant-terra-e-fuoco7Cum suntem serviti la restaurantul Terra e Fuoco?

Serivrea e super amabila, vine la pachet cu recomandari si cu atentii atat din partea casei cat si din partea chelnerilor, care-ti pun la pachet biscuitii in cea mai dragalasa cutie. Singura chestie de incruntat a fost cand unul dintre proprietari a venit sa ne intrebe cum ne place locul si a facut cunostinta doar cu prietenul meu, pe mine lansandu-ma in aer.

restaurant-terra-e-fuoco6Cand sa venim la restaurantul Terra e Fuoco  si pentru ce fel de ocazii este potrivit?

Este un loc bun de venit cu familia, dar se potriveste si pentru mesele in doi. E de pus pe lista localurilor cu cel mai bun cheesecake din oras, asta pe langa mai toate preparatele bine facute, care-ti aduc Italia culinara mai aproape.

Unde gasim restaurantul Terra e Fuoco?

restaurant-terra-e-fuoco10

Restaurantul te aspteapta in zona Ion Mihalache, pe strada Ion Neculce, la numarul 63, intr-o zona de case. Pentru rezervari sau alte informatii suna la 031 107 1650.

Fotografiile au fost realizate de Sorin Florea in Restaurantul italian Terra e Fuoco din zona Ion Mihalache pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

restaurant-terra-e-fuoco13restaurant-terra-e-fuoco12restaurant-terra-e-fuoco8restaurant-terra-e-fuoco11restaurant-terra-e-fuoco9

2 comentarii »

  • Bogdan D. said:

    Ieri la pranz m-am infiintat aici, avand un drum prin zona; strada linistita, terasa insorita… perfect; am comandat:
    -fresh de portocale – probabil mai bun ca limonada mai sus mentionata de dvs.;
    -gustarea din partea casei – cea din poza, dar fara orez – buna oricum;
    -scoici intr-un sos delicios;
    -spagette cu scoici – bune si ele pt. niste paste care nu contin branza, ci doar diverse sosuri;
    -pizza bresaola – cea cu spek, branzeturi si rucola – buna si deosebita in felul ei;
    -cheesecake-ul – desi cam dulce, a fost nemaipomenit;
    Cu exceptia desertului, desi am mancat chestii care de obicei le evit, de data aceasta mi-au placut, suficient probabil cat sa revin; desi la noi restaurantele italiene sunt tepe (in special trattoriile), in sfarsit se pare ca l-am gasit pe cel care trebuie, cu mancare buna, preturi si portii decente; fapt confirmat si de multitudinea de clienti italieni care i-au trecut pragul (nu multi, dar toti vorbeau italiana).
    In concluzie, este o experienta placuta pt. fanii genului si nu numai.

  • Simona said:

    Mancarea a fost buna cand am fost noi. Preturile putin peste media restaurantelor din Bucuresti, dar senzatia a fost ca si ingredientele erau peste ce se foloseste de obicei.
    Insa pe nota au aparut lucruri pe care noi nu le consumasem. Am semnalat problema si s-a rezolvat, insa tot m-a racait putin acest lucru…nu sunt convinsa ca vom mai merge…

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*