Snow White and the Huntsman – Charlize e cea mai frumoasa din lume
[Titlu in limba romana: Alba ca Zapada si Razboinicul Vanator]
CoolRank: 7/10
– atmosfera & entertainment: 7/10
– regie: 6.5/10
– actori: 7.5/10
– scenariu: 6.5/10
– montaj: 7/10
Nota IMDb: 6.8/10
Regie: Rupert Sanders | An: 2012 |
Actori: Kristen Stewart, Chris Hemsworth, Charlize Theron | Genul: actiune, aventura |
Snow White and the Huntsman reprezinta o noua adaptare a clasicei povesti Alba ca Zapada, realizata de un tanar regizor aflat la debut (Rupert Sanders), cu trei actori frumosi si foarte in voga momentan (Kristen Stewart, Chris Hemsworth, Charlize Theron) in rolurile principale. Este un film epic, cu multe aventuri mai mult sau mai putin spectaculoase, dar bine cunoscute, avand in centru eterna si cea mai importanta lupta: cea dintre Bine si Rau, in care fiecare personaj apartine unei singure categorii.
Lips red as blood. Hair black as night. Bring me your heart my dear, dear Snow White.
Filmul ne este povestit de vocea masculina si sexy a lui Chris Hemsworth, iar inca de la inceputul acestuia o cunoastem pe Alba ca Zapada (interpretata apoi de Kristen Stewart), fiica regelui Magnus, o fetita foarte frumoasa, sincera si curajoasa, care isi petrece zilele lipsite de griji si specifice varstei alaturi de prietenul ei William (interpretat de Sam Claflin), la Curte. Copilaria ei fericita este curmata insa de moartea mamei sale, fapt care lasa intregul Regat in doliu si pe rege de neconsolat. Dupa o lupta castigata, impotriva unei armate misterioase si intunecate, regele o intalneste pe Ravenna (interpretata de Charlize Theron), o femeie incredibil de frumoasa, cu care se casatoreste aproape imediat (?!) si care devine Regina!
Mirror, mirror on the wall. Who is fairest of them all?
Regina Ravenna isi ucide sotul in noaptea nuntii, preia domnia si isi aduce fratele mai mult decat obsedat de ea, Finn (interpretat de Sam Spruell), pentru a cuceri si conduce intreg tinutul. Pe Alba ca Zapada o inchide intr-un turn si, pana cand frumoasa printesa ajunge la varsta de 18 ani, Regatul devine un loc sumbru, in care toata lumea si-a pierdut speranta si dorinta de a lupta. Pentru Ravenna, cea mai importanta este frumusestea ei, de care s-a folosit mereu pentru a obtine tot ce si-a dorit (lucru invatat de la mama sa) si pentru care este in stare sa faca orice; cu ajutorul Oglinzii fermecate, ea se asigura ca nu este nimeni mai frumoasa decat ea in intreaga lume, dar, in ciuda tuturor vrajilor si vietilor luate, Oglinda ii spune ca altcineva ii va lua curand locul.
Do you hear that? It’s the sound of battles fought and lives lost. It once pained me to know that I am the cause of such despair. But now their cries give me strength. Beauty is my power.
Alba ca Zapada reuseste sa scape din turn si din mainile nemiloasei Regine, care ii vrea inima (la propriu), dar ajunge in Padurea Intunecata. Finn ii gaseste surorii lui un barbat care a mai fost in acel loc straniu si periculos: Vanatorul (interpretat de Chris Hemsworth), un barbat dintr-o bucata, vaduv, pentru care alcoolul a devenit cel mai bun prieten. Desi la inceput trebuie sa i-o aduca pe Alba ca Zapada reginei, tanara il convinge sa o salveze si sa lupte impreuna pentru a o invinge pe Ravenna. Cei 7 pitici isi fac si ei aparitia, fiind la fel de amuzanti si draguti ca in poveste, dar mai putin dornici sa o salveze pe Alba ca Zapada, cel putin la inceput. Avem parte si de alte creaturi magice bine realizate, care se potrivesc perfect cu atmosfera de basm, epica si voit dramatica a filmului.
Cum am spus si la inceput, in Snow White and the Huntsman personajele sunt fie pozitive, fie negative. Nu exista nuante sau o cale de mijloc, un personaj negativ care sa faca fapte bune, nici macar la final de exemplu. Aceata este o caracteristica a basmelor, care defineste lupta dintre Bine si Rau, iar curajul si importanta eroilor, nascuti pentru a schimba destinul tuturor, vor aduce victoria Binelui. Alba ca Zapada devine conducatorul oastei impotriva reginei Ravenna, pentru salvarea Rintregului tinut. Bineinteles ca nici aceasta poveste nu este lipsita de happy-end, un lucru ramanand incert, cel putin pentru mine: cu cine ramane Alba ca Zapada?
Despre actori si regie ce se poate spune?
Kristen Stewart (The Twilight Saga, The Runaways) joaca rolul principal in film si, chiar daca nu imi place mai deloc actrita, trebuie sa recunosc faptul ca s-a descurcat laudabil. A fost o Alba ca Zapada puternica, curajoasa, convingatoare, intr-un mod foarte natural, fara sa exagereze cu reactii dramatice inutile. Charlize Theron (North Country, Young Adult) a fost superba in rolul Reginei malefice, chiar mi se pare ca i se potrivesc foarte bine rolurile negative. Desi am auzit oameni nemultumiti de tonul ridicat in care si-a spus aproapte toate replicile, rolul frumoasei actrite mi s-a parut potrivit cu atmosfera solemna, plina de eroism a povestii bine cunoscute. Pe langa faptul ca arata foarte bine, Chris Hemsworth (Thor, Avengers, The Cabin in the Woods) este si un actor talentat, pe care il vom mai vedea cu siguranta in multe alte filme de actiune. In Snow White and the Huntsman, acesta interpreteaza foarte bine si convingator rolul Vanatorului, cel care lupta alaturi si pentru Alba ca Zapada.
Actorii britanici Ian McShane, Bob Hoskins, Ray Winstone, Nick Frost, Eddie Marsan, Toby Jones au fost foarte simpatici si originali in rolul piticilor, redand astfel o parte importanta a povestii fratlor Grimm. Rupert Sanders a regizat numai reclame TV pana la Snow White and the Huntsman; este cu siguranta un inceput promitator si curajos, nu cred ca multi regizori si-ar fi inceput cariera cu un film de o asemenea amploare, cu actori mari si diferiti, dar foarte bine alesi, care se bucura deja de un succes comercial bine meritat.
Ce spun criticii despre Snow White and the Huntsman?
Pe RottenTomatoes.com, Snow White and the Huntsman a acumulat un procentaj certificat de 46% fresh, cu 69 de recenzii proaspete dintr-un total de 149 si cu un average rating de 5.6/10. Pe Metacritic.com, metascore-ul Snow White and the Huntsman este de 57/100, bazat pe 39 recenzii de la critici. Roger Ebert a fost placut impresionat de Snow White and the Huntsman, mai ales ca se astepta la un film lipsit de complexitate. Partea lui preferata a fost intalnirea lui Alba ca Zapada cu toate creaturile magice, realizate perfect cu ajutorul efectelor speciale din film. Betsy Sharkey de la Los Angeles Times are destule cuvinte de lauda la adresa filmului, dar declara ca ii lipseste totusi pasiunea, mai ales cand vine vorba despre sarutul prin care El ii daruieste inapoi viata eroinei filmului.
In plus, dupa primul weekend, Snow White and the Huntsman a avut incasari totale de aproape 96 de milioane $, la un buget de 170 de milioane. De aceea, Universal a anuntat deja ca pregatesc un sequel!
Desi in principiu comercial, Snow White and the Huntsman este un film pe care il recomand tututor; avem nevoie de povesti clasice reinventate, care sa pastreze insa ingredientele cheie, universal valabile, alaturi de adevarul suprem: macar aici, binele va invinge intotdeauna raul.
Nu mi-a placut sincer. O idee invechita, un cliseu pot spune. Foarte buna recomandarea voastra, insa prea multe filme facute pentru comercial … iar noi cei care avem asteptari ramanem cu ele.
@Star Like: Total de acord. Cel putin ce apare la noi in cinematografe este pur si simplu facut pentru succes de box-office in ultima vreme.
[…] care joaca aproape eficace un om. Charlize Theron, pe care o puteti vedea zilele astea si in Snow White and the Huntsman, joaca o scorpie care indeplineste partial rolul de villain, insa nici personajul ei nu este […]
[…] White and the Huntsman, cronica […]
[…] s? îi încânte pe copii, ci s? devin? o “joac?” pentru adul?i. Luiza Tararache – Raluk Desi in principiu comercial, Snow White and the Huntsman este un film pe care il recomand tututor; […]
[…] s? îi încânte pe copii, ci s? devin? o “joac?” pentru adul?i. Luiza Tararache – Raluk Desi in principiu comercial, Snow White and the Huntsman este un film pe care il recomand tututor; […]
Actiunea a fost ok, desi evenimentele s-au desfasurat destul de repede fara sa aiba un oarecare impact asupra publicului. Momentele cruciale, respectiv invierea fetei si moartea reginei, sunt lipsite de pasiune. Prestatia lui Charlize Theron a fost una foarte buna dar nu stralucita, in comparatie cu alte pelicule de succes. De Kristen Stewart prefer sa ma limitez doar prin a spune ca in fiecare film in care joaca imi arata ca e actrita. Toate personajele ei sunt actrite, nu ceea ce trebuie sa fie. Nu devine ceea ce joaca. Arata doar ca are un rol pe care trebuie sa-l duca la bun sfarsit. Nu transmite nimic. Emotiile ei sunt doar grimase. Atat. Deja m-a cam luat valul si nu prea m-am limitat, dar adevarul este ca puteau alege pe altcineva. Este doar parerea mea, totusi.
Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.
Tinem legatura?
Vrei sa scrii pentru Koolhunt.ro?
Ultimele articole pe Koolhunt.ro
Must-see la cinema
Sunt O Baba Comunista
Riddick
Must-avoid la cinema
2 Guns
This is the End
Must-visit in Bucuresti
Restaurant frantuzesc Voila
Corks Cozy Bar
Must-read pe Koolhunt.ro
Topul restaurantelor din Bucuresti
Topul cafenelelor din Bucuresti
Topul ceainariilor din Bucuresti
10 filme hot pentru o noapte incendiara
Top 50 replici celebre din filme
My top 30 favorite movies
Top 20 filme cu final neasteptat
Top 12 filme cu si despre dans
Top 12 filme muzicale
Trailere filme nominalizate Oscar 2013
Nominalizarile pentru premiile BAFTA 2013
Parteneri Koolhunt.ro
Tags
Most Commented
Recent Comments