Home » Filme

The Darkest Hour – O ora foarte intunecata, si nu in sensul bun

15 January 2012 scris de Niciun comentariu

[Titlu in limba romana: Vremuri intunecate]

CoolRank: 5.5/10

– atmosfera & entertainment: 6/10

– regie: 6/10

– actori: 5/10

– scenariu: 4/10

– montaj: 6/10

Nota IMDb: 5.1/10

Regie: Chris Gorak An: 2011
Actori: Emile Hirsch, Olivia Thirlby, Max Minghella Genul: SF, actiune

 

The Darkest Hour este genul de film care nu iese cu nimic in fata. Poate doar faptul ca actiunea unui scenariu deja mult prea rasuflat se pune in scena intr-o locatie total diferita de unde ne-am astepta sa aiba loc astfel de incidente, adica America.

Welcome to Russia sucka!

Doi tineri antrepenori sunt in avion spre Moscova pentru a-si promova o noua idee de afacere ce s-ar mula perfect pe o piata in plina dezvoltare cum este Moscova, oras prezentat ca unul de tip occidental, strazi pline de magazine renumite, brand-uri cunoscute la tot pasul, panouri publicitare, unde reclama este tot a firmelor din America, secvente trase de par, sau cel putin fortate. Zic asta pentru ca, daca tot au folosit capitala Moscovei, frumos era sa puna accent pe particularitatile acestui oras nu pe ceva ce deja ne sufoca in toate celelalte filme. Dar, vorba aia, au facut si ei un ban.

Dupa mici surprize neplacute, protagonistii se gandesc sa isi inece amarul intr-un club renumit din centrul capitalei.  Cum era de asteptat, petrecerea este intrerupta de niste lumini ce cad din cer din ceva ce se aseamana cu o aurora boreala. Partea nasoala e ca pe cat de frumoase sunt de 10 ori mai periculoase se dovedesc a fi. Tinerii se ascund cum pot pana se linistesc apele pentru ca apoi sa isi croiasca drum spre ambasada Americii, Moscova fiind deja sub asediul luminitelor.

La capitolul efecte speciale filmul sta bine. Pe alocuri are si tentative de regie. Mi-au placut si decorurile ce reprezentau cladiri impozante din Moscova. Mari, imense, cu lipsuri pe plan estetic, insa admirabile cel putin ca grandoare.

Despre actori si regie ce se poate spune?

Regia acestui film ii apartine lui Chris Gorak, acesta fiind la a doua sa tentativa de a regiza. Prima experienta s-a consumat in anul 2006 cand a realizat Right at Your Door.

In rol principal filmul il prezinta pe Emile Hirsch, Sean aici, actor tanar care, daca ar avea unde, chiar ar putea sa joace. Ultima oara l-am vazut in Into the Wild unde mi-a placut ce a facut, insa in The Darkest Hour chiar nu are unde sa se desfasoare.

Max Minghella este Ben, cel mai bun prieten si partener de afaceri cu Sean. Si el actor tanar, are multe roluri secundare in destule productii importante, printre care The Social Network sau The Ides Of March.

Natalie este interpretata de Olivia Thirlby iar Anne, de Rachael Taylor. Ambele au jucat in proiecte importante de la Hollywood insa n-au avut niciun rol spectaculos pana acum. Timp este.

Joel Kinnaman are si el un rol in aceasta productie, il interpreteaza pe Skyler, un tanar afacerist, ambitios, gata sa faca orice pentru a fi in top. Pe langa aparitiile secundare din alte filme, a jucat si rolul principal in Easy Money din 2010.

Veronika Ozerova este o tanara actrita de origine rusa ce o interpreteaza pe Vika, un personaj ce locuieste in capitala Rusiei si se aliaza cu americanii in lupta pentru supravietuire. Sper sa o vad mai des incepand de acum.

Ce spun criticii despre The Darkest Hour?

Pe rottentomatoes.com utilizatorii sunt foarte critici cu filmul, The Darkest Hour obtinand un scor de 29% din partea utiliztorilor in timp ce tomatometerul abia atinge valoarea de 11%. Nici pe metracritic.com situatia nu e mai roz pentru The Darkest Hour, cu un metascore de 16 puncte, doar parerile utilizatorilor fiind putin mai darnice, cat sa acumuleze o nota de 4.1.

Verdictul KoolHunt.ro

The Darkest Hour nu este un film pe care sa il recomand pentru ca vine cu prea putin. E frumos gandit conceptul vizual pentru extraterestri, si efectele speciale sunt bine realizate, insa scenariul pentru care sunt realizate e sub nivelul de plat. Putin mai multa bataie de cap si iesea un thriller SF decent. Nici 3D-ul nu ajuta pentru ca o buna parte din actiune se petrece noaptea cand ochelarii nu fac decat sa mai inchida imaginea, iar pentru cele 2 sau 3 secvente 3D nu se justifica o ora de purtat ochelari.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*