Home » Filme

Trust – internetul, pericolul nevazut

15 January 2012 scris de 2 comentarii

[Titlu in limba romana: Incredere]

CoolRank: 7/10

– atmosfera & entertainment: 7/10

– regie: 8/10

– actori: 8/10

– scenariu: 7/10

– montaj: 7/10

Nota IMDb: 7 /10

Regie: David Schwimmer An: 2010
Actori: Clive Owen, Catherine Keener, Liana Liberato Genul: drama

 

Fara sa ne dam seama, in momentul in care ne asezam in fata unui calculator care are o conexiune la internet, timpul parca intra in viteza a 5-a si zboara pe langa noi. Pe cat este de benefic acest internet, pe atat poate fi de periculos daca ajunge in mainile cui nu trebuie. Aceasta problema o ataca Trust, care ne indeamna sa ne gandim de doua ori inainte de a-i asigura copilului o conexiune la internet.

We can’t control what happens to us or our loved ones.

Annie (interpretata de Liana Liberato) tocmai a implinit frumoasa varsta de 14 ani si a primit cadou de la tatal ei Will (Clive Owen) un laptop Apple nou-nout. Entuziasmata de cadou, aceasta navigheaza pe internet si rapid isi gaseste un prieten pe un site de chat online pe nume Charlie. Parintii fetei nu-i acorda mare importanta acestui prieten suspicios, chiar daca aceasta petrece mult timp vorbind cu el pe internet, iar apoi la telefon. Incetul cu incetul, prietenia virtuala dintre cei doi pune fundatia unei adevarate relatii, iar faptul ca parintii sunt ocupati cu fratele mai mare al lui Annie, care tocmai isi incepe primul an de facultate, ii ofera acesteia o fereastra pentru a se intalni cu baiatul care pare a-i fi sufletul pereche. Fara sa constientizeze, Annie cade in capcana unui pedofil. In ciuda intamplarilor, Annie nu spune nimic parintilor despre ce s-a petrecut, dar acestia sunt pe cale sa afle din alte surse. Linistea si voia buna din familia lui Will este inlocuita cu stres, certuri si neincredere.

The only thing we can do is be there for each other when we do fall down to pick each other up. 

Evolutia lui Annie pe parcursul intregului film primeste atentia maxima. Daca la inceput avem de-a face cu un copil vesel, visator si plin de viata, dupa evenimentul neplacut aceasta se schimba in totalitate. Nu isi respecta parintii si vorbeste urat cu toate persoanele care incearca sa o ajute. In timp ce ei sustin ca ea a fost violata, Annie e de parere ca faptasul o iubeste si nu o mai contacteaza datorita faptului ca este urmarit. Doua vorbe dulci sunt suficiente pentru a intoarce un copil chiar impotriva parintilor. O Annie mai intunecata, maturizata prea repede, va face sa vi se ridice parul de pe maini.

Probabil cel mai grav aspect il reprezinta calmitatea cu care se desfasoara actiunea si cum faptasul isi captureaza victima pentru a-si indeplini obiectivul. Cum a pus la cale un plan perfect pentru a-si pacali victima.

Despre actori si regie ce se poate spune?

Pe David Schwimmer majoritatea probabil il cunoasteti din serialul Friends. In Trust, el nu este prezent ca actor, ci ca regizor. Chiar daca a avut de tratat un subiect delicat, rabdarea si finetea cu care a prins starile personajelor este de invidiat. Ne-a acordat sansa sa vedem cum evolueaza personajele acestei tragice intamplari si nu a lasat niciun gest sau expresivitate sa-i scape. La aceasta experienta un element important l-au reprezentat actorii. Adolescenta de 14 ani este interpretata de Liana Liberato. Aceasta ofera o performanta de zile mari si cu siguranta o asteapta o cariera prospera.  Nu si-a tradat personajul pentru niciun moment si chiar m-a facut sa cred ca trece prin momente grele. Alaturi de ea, Clive Owen portretizeaza parintele nelinistit, care isi asuma intreaga responsabilitate pentru evenimentele petrecute. Intr-un rol complet diferit il puteti urmari in Killer Elite, unde are chiar si mustata! O prezenta placuta este si Catherine Keener, care joaca rolul mamei lui Annie. Personajul ei nu a primit la fel de multa atentie ca cel al lui Clive Owen. Probabil a vrut sa se accentueze faptul ca fetele sunt mai apropiate de tati.

Ce spun criticii despre Trust?

Facut probabil din placere si nu pentru bani, Trust a iesit invingator in lupta cu necrutatorii critici: Rottentomatoes.com ii ofera un calificativ solid de 77% fresh bazat pe 62 de recenzii. Scorul lui Trust din partea celor de pe metacritic.com a fost limitat la 60/100 bazat pe 18 recenzii. Roger Ebert ii ofera calificativul maxim si mentioneaza ca este unul din cele mai bune filme ale anului 2011. John Neumaier de la New York Daily News nu a gustat filmul si l-a numit un exercitiu pur amator, oferindu-i  un scor de 20/100. Majoritatea criticilor mentioneaza jocul actoricesc si regia lui Schwimmer care construieste treptat atmosfera drept punctele forte ale filmului.

Verdictul KoolHunt.ro

Trust este un film care nu merita vazut la cinema, ci acasa in familie pentru a putea fi dezbatut in orice moment si pentru a trage cateva semnale de alarma parintilor. Un film bun despre un subiect deosebit de delicat pe care trebuie sa-l urmariti cel putin odata, mai ales daca sunteti parinti.

2 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*